woensdag 9 juli 2014

Zoete popcorn


Ingrediënten (voor 1 volle schaal)
  • 100 gr. popcornmaïs
  • 2,5 el. ahornsiroop
  • 1,5 el. kokosolie + olie om de popcorn in te bakken
  • 1 tl. zeezout

Bereidingswijze
  • Gebruik een pan met een dikke bodem, bij voorkeur een braad- of stoofpan. Laat voldoende kokosolie smelten om de bodem van de pan volledig te bedekken met een dun laagje.
  • Strooi de maïs in de pan waarbij alles gelijkmatig over de bodem van de pan is verdeeld. 

  • Doe het deksel op de pan en zorg dat het vuur niet te hoog staat terwijl je wacht tot de maïs begint te poppen. Zodra dit gebeurt schud je af en toe even met de pan (terwijl je het deksel op de pan laat.
  • Wanneer je langer dan 2 á 3 seconden niks hoort poppen, kijk dan voorzichtig of alle maïs is gepopt. Zo niet, schud dan nog eens goed met de pan tot de maïs weer popt en controleer dan opnieuw of er geen maïskorrels meer in de pan liggen.
  • Draai het vuur uit zodra alle maïskorrels zijn gepopt en doe de popcorn in een schaal.
  • Schenk de ahornsiroop in de pan en zet deze op een laag vuurtje. Roer dit rustig door om het te laten indikken. De siroop mag best een beetje aan de kook worden gebracht maar let op dat je het niet laat aanbranden.

  • Draai na 5 minuten het vuur uit en voeg de kokosolie toe en het zout toe. Roer dit rustig door elkaar zodat de kokosolie smelt en het zout oplost.

  • Doe de popcorn bij het siroopmengsel in de pan, doe het deksel op de pan en schudt goed tot het siroopmengsel volledig is verveeld over de popcorn.

  • Doe de popcorn in de schaal en laat het geheel eventjes afkoelen alvorens je het serveert.

Tips
  • In plaats van ahornsiroop kun je ook honing gebruiken. In dit geval smelt je eerst de kokosolie waarna je het vuur uitdraait en de honing en het zout toevoegt.
  • Door het zout krijgt de popcorn een licht frisse bite, maar dit kun je ook achterwege laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten