vrijdag 4 juli 2014

Sole


Ingrediƫnten

  • 1 deel Keltisch zeezout
  • 2 delen bronwater of gekookt, afgekoeld kraanwater
  • Schone, goed afsluitbare (weck)pot of fles

Bereidingswijze
  • Zorg dat de pot of fles waar je de sole in maakt volledig schoon is. Een gebruikte pot kun je het beste uitkoken.

  • Vul de pot voor 1/3 deel met Keltisch zeezout.

  • Vul de overige 2/3 van de pot met water.

  • Roer goed door tot het meeste zout is opgenomen.

  • De sole ziet er nu nog erg troebel uit. Sluit de pot goed af en zet de sole een paar uur in de koelkast alvorens je het voor het eerst gebruikt. Op deze manier kan het zand naar de bodem zakken.

 

  • Na een paar uur heb je een mooie, heldere sole welke oneindig houdbaar is wanneer je deze in de koelkast bewaart.
  • Het is niet nodig om de sole voor gebruik door te roeren omdat het gezonken zand zich anders weer vermengt met de sole en dit is niet de bedoeling.

Tips
  • Het is belangrijk dat je Keltisch zeezout gebruikt en deze niet vervangt door keukenzout of een ander zoutsoort.
  • Heb je een verhoogde bloeddruk? Wees dan voorzichtig met het nuttigen van sole. 
  • De meest bekende toepassing van sole, is het aanlengen van 1 theelepel sole in een groot glas (lauwwarm) water. Wanneer je iedere dag hiermee begint zul je na een paar dagen merken dat je scherper bent en minder last hebt van een ochtenddip. Ook is het een goeie vervanger voor energiedrank tijdens het sporten. Door de hoge concentratie zout in de sole wordt afgeraden om deze niet puur te drinken.
  • De zoute smaak van het sole drankje is voor velen even wennen, het wordt vaak geassocieerd met een slok zeewater. Heb jij ook moeite met het drinken van de sole? Gebruik dan een rietje, op deze manier is de zoute smaak minder intens en kun je toch genieten van de voordelen. Hoe dit kan? Het voorste gedeelte van je tong (met uitzondering van het puntje) is gevoeliger voor de zoute smaak van voedsel. Door het rietje verder in je mond te stoppen, slaat het drankje het gevoeligste deel van de tong als 't ware over en zul je minder van de zoute smaak merken.
  • Meer weten over sole en de positieve werking van Keltisch zeezout? Binnenkort kun je een blog verwachten over Keltisch zeezout en de toepassingen hiervan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten