zaterdag 5 juli 2014

Kipnuggets


Ingrediënten (voor ca. 25 middelgrote kipnuggets)

  • 2 kipfilets
  • schaaltje magere yoghurt
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 0,5 tl. chilipoeder
  • snufje zout
  • 120 gr. cornflakes

Bereidingswijze

Voorbereiding:
  • Meng in een ruime schaal of kom de yoghurt met de kruiden.
  • Snijd de kipfilets in stukjes van gelijke grootte en ongeveer 1 cm dik. Wanneer de stukjes kip niet allemaal even groot zijn, zullen ze ongelijkmatig garen in de oven.

  • Voeg de kipfilets bij het yoghurtmengsel en roer even rustig door tot alle kip bedekt is met de yoghurt.

  • Dek het geheel af en laat het minstens 1 uur in de koelkast staan om goed in te laten trekken.
  • Doe de cornflakes in een pedaalemmerzak en knijp het fijn tot kleine stukjes.


Na het marineren:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de cornflakes in een diep bord en haal hier één voor één de stukjes gemarineerde kipfilet doorheen. Laat de kipfilet eerst even uitdruipen voor je deze door de cornflakes haalt. Zorg dat de kipfilet volledig bedekt is met cornflakes.

  • Verdeel de kipnuggets gelijkmatig over de bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten gaar. De kipnuggets zijn klaar wanneer de cornflakes aan de randjes donker beginnen te kleuren. Snijd voor de zekerheid een kipnugget door midden om te checken of de kip ook gaar is. Bak de kipnuggets niet te lang om te voorkomen dat de kip droog wordt en de cornflakes aanbranden.


Tips
  • Door de chilipoeder achterwege te laten zullen de kipnuggets minder pittig worden. Experimenteer met de kruiden die je voor de marinade gebruikt om ze zo helemaal naar jouw smaak te bereiden.
  • Cornflakes uit de supermarkt bevatten vrijwel altijd suiker. Om dit recept volledig suikervrij te maken is het aan te raden om cornflakes bij de reformwinkel te kopen, deze zijn vrij van suikers.
  • Serveer de kipnuggets met chilisaus of deze frisse knoflooksaus.
  • Heerlijk als snack, maar ook prima om te eten bij een warme maaltijd met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten