maandag 9 juni 2014

Spelt pannenkoeken


Ingrediënten (voor 6-8 pannenkoeken)

  • 250 gr. speltbloem (of 50/50 speltbloem en -meel)
  • 2 á 3 eieren
  • 500 ml. melk
  • snufje zout

Bereidingswijze
  • Mix het meel, zout, de eieren en de helft van de melk tot het een glad beslag is.
  • Voeg de rest van de melk toe en mix het opnieuw tot een glad beslag.
  • Verhit een beetje olie of roomboter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken goudbruin.
  • De pannenkoek kan worden omgedraaid zodra de bovenkant ervan gestold is en deze losraakt van de pan wanneer je deze heen en weer schudt.
  • Bewaar de gebakken pannenkoeken tussen twee grote borden zodat deze warm blijven.

Tips
  • Voeg diverse ingrediënten toe aan het beslag om de pannenkoeken nóg lekkerder te maken. Een paar ideeën: rozijnen, appel, uienringen, ham, courgette, champignons, etc.
  • Op zoek naar zoet, maar verantwoord beleg? Probeer eens palbloesemsuiker, ahornsiroop, honing, suikervrije appelmoes of suikervrije vruchtenjam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten