Ingrediƫnten (voor ca. 6 kommen)
- 1 kg. tomaten, gesneden
- 200 gr. champignons
- 2 el. olie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 grote glazen koud water
- 1 tl. chilipeper
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 el. sojasaus
- flesje kookroom
- 1 chorizoworst, in blokjes gesneden
- Paar blaadjes verse basilicum, in stukjes gesneden
Bereidingswijze
- Fruit de ui en knoflook in de 2 el. olie in een ruime pan.
- Voeg de tomaten toe en bak deze met de ui en knoflook onder regelmatig roeren op middelhoog vuur.
- Voeg het water, de bouillonblokjes, champignons, chilipeper, paprikapoeder en sojasaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 5 minuten pruttelen op laag vuur met het deksel op de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel is.
- Voeg de kookroom,chorizoblokjes en gesneden basilicum toe en roer rustig door tot de kookroom volledig is opgenomen.
- Garneer de soep met een paar snippers basilicum.
Tips
- Het recept is voor een flink pittige soep. Door slechts een 0,5 tl. chilipeper toe te voegen maak je de soep wat minder pittig zonder dat deze zijn smaak verliest.
- Lekker met een stokbrood met bruchetta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten