donderdag 12 juni 2014

Kip marinade


Ingrediënten (voor 250 gr. kipfilet)

  • 250 gr. kipfilet
  • 1 el. honing
  • 1 el. sojasaus
  • 2 el. sesamolie
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 0,5 tl. kaneel
  • 1 el. gemberpoeder
  • peper, sambal (of chilipoeder) en zout naar smaak

Bereidingswijze
  • Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit in een kom met alle ingrediënten.
  • Dek de kom af met folie en laat de kip minstens een half uur in de koelkast marineren. Hoe langer je de kip marineert, des te sterker de smaak wordt. De gemarineerde kip kan prima een dag van te voren worden klaar gezet in de koelkast, maar doe dit niet langer.
  • Bak de kip gaar in de koekenpan, op de grillplaat of op de barbecue. Wat jij lekker vindt!

Tips
  • Dit is een vrije pittige marinade. Heb je hem liever wat milder? Laat dan de sambal/chilipoeder weg. En vanzelfsprekend kun je de marinade ook prima pittiger te maken door nog wat extra sambal/chilipoeder toe te voegen.
  • Een heerlijk marinade voor satéstokjes of shaslicks op de barbecue of grillplaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten