vrijdag 6 juni 2014

Chocolademilkshake


Ingrediënten  (voor 1 groot longdrinkglas)

  • 100 gr. aardbeien (of 1 banaan buiten het aardbeienseizoen)
  • 0,5 avocado
  • 125 ml. amandelmelk
  • 1 á 2 el. rauwe cacaopoeder
  • 1 el. ahornsiroop
  • geraspte kokos ter decoratie


Bereiding

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze goed
  • Snijd de avocado doormidden en haal beiden helften van de pit af. Schep met een lepel de avocado uit de schil en snijd een helft grof
  • Doe alle ingrediënten in de blender en laat deze zijn werk doen
  • Proef tussendoor of de shake goed op smaak is. Gelukt? Eet smakelijk. Toch nog niet helemaal goed op smaak? Kijk dan tussen onderstaande tips.
  • Strooi tot slot wat geraspte kokos over de shake voor een mooie afwerking

Tips
  • Te waterig? Voeg avocado toe
  • Te bitter? Voeg 0,5 el. ahornsiroop toe
  • Te zoet? Voeg cacaopoeder toe
  • De shake is het lekkerst als hij koud is. Zorg dus dat je werkt met gekoelde ingrediënten. Is hij toch nog niet koud genoeg? Zet hem dan een paar minuutjes in de vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten