maandag 16 juni 2014

Chili nachos


Ingrediënten (voor 1 ovenschaal)
  • 1 zak naturel tortillachips/nachos
  • 500 gr. rundergehakt
  • Mexicaanse seasoning of 1 zakje tacokruiden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • rode en/of groene Spaanse pepers, in ringen gesneden
  • cheddar kaas
  • pittige geraspte kaas (bijv. Goudse kaas)

Bereidingswijze
  • Warm de oven voor op 220 graden.
  • Bak het gehakt (zonder de kruiden) rul.
  • Zet het vuur uit en meng de groenten en kruiden door het gehakt.
  • Verdeel de chips over de bodem en de zijkant van de ovenschaal. Bedek de chips met plakjes/stukjes cheddar. Leg hier vervolgens het gehaktmengsel op, verdeel vervolgens de peperringen over het gehakt en strooi tot slot de geraspte kaas bovenop het geheel.
  • Zet het gerecht 10 minuten in de oven. Het is klaar zodra de kaas bovenop gesmolten is.

Tips

  • Als je graag wat minder kaas in het gerecht wilt, kun je de laag kaas bovenop de chips weglaten. De geraspte kaas kun je dan door het gehakt mengen alvorens je dit over de ovenschaal verdeelt.
  • Lekker met zure room, tacosaus of guacamole.
  • De rode paprika kan ook vervangen worden door een puntpaprika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten